Blog

Electrocauterizarea

 

Este o procedura tot mai folosita si mai intalnita in randul chirurgilor, fiind o interventie sigura, curata si eficienta.

Electrocauterul este instrumentul folosit in aceasta interventie, cu ajutorul caruia se incalzeste tesutul prin electricitate, folosind un curent de frecventa inalta.

Laparoscopia - procedura minim invaziva

 

Traim intr-un secol al vitezei si intr-o lume care se bucura de o evolutie foarte accentuata, iar beneficiile acestei evolutii sunt numeroase, in special in ceea ce priveste medicina.

Laparoscopia este o procedura medicala care a inceput sa ia locul clasicei chirurgii deschise care necesita o incizie mare ce taie si straturile de sub piele (muschi, etc), Astfel multiple tipuri de interventii chirurgicale se pot realiza cu ajutorul acestor tehnici noi, minim invazive. Acestea includ interventiile de pe abdomen, inima, organele de reproducere, nervi, ureche, nas, sinusuri, gat, articulatii, urologie si vasele de sange.

Autoexaminarea - cea mai bună metodă de prevenire a cancerului de piele


Majoritatea persoanelor amână vizita la medicul dermatolog, fără a-și da seama că printre cele mai agresive tipuri de cancer se numără și melanomul (cancerul de piele).  Acesta poate rămâne asimptomatic vreme îndelungată.Citeste mai departe →

Beneficiile electroterapiei

Importanta masurarii tensiunii arteriale


Valorile tensiunii arteriale inregistrate in urma masuratorilor sunt indicatoare esentiale pentru starea generala de sanatate, in special daca stiti ca suferiti de afectiuni cardiovasculare sau ca aveti probleme cu tensiunea.
Persoanele care sunt predispuse sau sufera de probleme cu presiunea...

Eficienta purificatoarelor pentru aer Beurer

Purificator aer LW110

Beurer este o companie germana inovatoare cu o traditie de aproape 100 de ani in domeniul sanatatii, care produce o gama larga de produse medicale  de la termometre, paturi electrice si umidificatoare la dispozitive de masurare a tensiunii sau a nivelului de zahar din sange.

Consultul cu lampa dermatologica Wood

Examenul cu lampa Wood este un test diagnostic util in anumite tipuri de afectiuni dermatologice. Testul consta in examinarea pielii sau parului cu ajutorul unei lampi care emite raze UVA. In camera de examinare trebuie sa fie intuneric si timp de câteva secunde lampa este tinuta la 10-30 cm de piele

In cazul in care pielea prezinta infectii bacteriene sau fungice,...

Despre lipectomie

Ce este lipectomia?


Lipectomia este interventia...

De ce e important examenul de ECG?

 

Imagini

Ce este electrocardiograma?

Eficienta dermatoscoapelor Heine!

Dermatoscop Heine Delta 20 PlusDermatoscop Heine Delta 20 Plus cu polarizare

Dermatoscoapele Heine

Ce este ecografia Doppler ?

 

 

Ecografia Doppler masoara viteza circulatiei sangvine. Este prescrisa in mod frecvent in cardiologie si neurologie pentru diagnosticarea afectiunilor inimii, ale arterelor si ale venelor sau in afectiuni ale creierului. Examenul Doppler este de ajutor in toate domeniile medicinei. Este de neconceput a face o ecografie fara a utiliza principiul Doppler la ora actuala. Doppler se aplica si in oftalmologie, reumatologie sau endocrinologie, constituind un instrument de mare ajutor in stabilirea unui...

Despre electroencefalografie. Ce diagnostice poate descoperi?

Electroencefalografia este o metoda electrofiziologica de explorare a sistemului nervos central, constand in inregistrarea biocurentilor campurilor transcranieni la nivelul tegumentelor si inregistrarea grafica a acestora in timp sub forma de unde. Electroencefalograma (EEG) reprezinta recoltarea, potentarea si inregistrarea desfasurarii in timp a activitatii electrice a scoartei cerebrale prin intermediul unor electrozi...

5 tendinte inovatoare in 2015 in medicina

Aproximativ  60% din informatiile din medicina se schimba o data la 2 ani, ceea ce inseamna ca se reinventeaza sub ochii nostri, conform declaratiei drMarius Geanta, co-fondator al Centrului pentru Inovatie in Medicina, in cadrul Programului “Health Innovation Agenda 2015”. In aceste conditii iata care sunt tendintele anului!

1. Imuno-oncologia: tratamente care stimuleaza sistemul imun pentru a lupta eficient

Celulele canceroase sunt foarte diferite de celulele normale ale corpului, iar sistemul imun le ataca de fiecare data cand le recunosc. Numai ca raspunsul imun natural fata de celulele canceroase nueste suficient de puternic. Terapiile imuno-oncologice activeaza sistemul imun al...

Ce este o camera curata?

Camera curata


Conform standardului 1ISO 14644-1 incinta denumita camera curata este o incapere in care concentratia de particule in suspensie in aer este strict controlata.
Cu alte cuvinte, o camera curata este o incinta cu un mediu strict controlat in care se desfasoara diferite activitati care necesita conditii deosebite de lucru. Ea este construita si folosita in asa fel incat sa reduca si sa limiteze introducerea, generarea si retinerea de particule in interior. Alti parametri relevanti cum ar fi, temperatura, umiditatea si debitul / presiunea aerului sint controlati in functie de necesitati.
Conditiile deosebite de lucru se obtin pe doua cai:
Amenajarea interioara a incintei trebuie sa fie speciala (in ceea ce priveste materialele folosite, geometria interioara a peretilor, tavanului si...

Ecografia de parti moi

1352454088ivis60_expert1www.unicare.ro

Ecografia a devenit una din cele mai utilizate metode imagistice, gasindu-si aplicatii in aproape orice specialitate - medicina interna, cardiologie, neurologie, obstetrica-ginecologie, neonatologie, oftalmologie. Dintre aplicatiile relativ recente, dar in care ecografia a devenit de multe ori de prima intentie sau indispensabila, face parte si utilizarea ei in reumatologie si ortopedie-traumatologie.
Atuurile ecografiei constau in accesul rapid, caracterul neinvaziv, neiradiant, costul relativ redus comparativ cu celelalte metode imagistice, reproductibilitatea si gradul de acuratete in crestere,...

Cancerul de prostata poate fi operat cu ajutorul robotilor

 

 

www.policlinicasfantulioan.rodavinci

 

Conform statisticilor, unul din sase barbati dezvolta cancer de prostata. Aceasta boala reprezinta a doua cauza a deceselor produse de cancer, dupa cel pulmonar. Astazi, tehnologia ne ajuta sa diagnosticam la timp boala si sa o eliminam cu aparatura de ultima ora, fara sa scoatem sume foarte mari din buzunar.


Ce este dermatoscopia?

videodermatoscophttp://www.unicare.ro/dermatoscop-heine/dermatoscop-heine-delta-20.html

Dermatoscopia (de asemenea, cunoscuta sub numele de dermatoscopie sau microscopie epiluminescenta) este examinarea de leziuni ale pielii, cu un dermatoscop. Acest mod tradițional constă dintr-un amplificator (de obicei, x10), o sursă de lumină nepolarizat, o placă transparentă și un mediu lichid între instrumentul și pielea, și permite inspectarea leziuni ale pielii neobstrucționată de reflexiile suprafeței pielii. Dermatoscoapele moderne renunța la utilizarea de mediu lichid și locul folosi lumina polarizată a anula reflecții...

Ce este un autoclav?

autoclavhttp://www.unicare.ro/autoclave-mici/

 

Un autoclav este un dispozitiv folosit pentru a steriliza echipamente și consumabile de supunerea lor la abur de înaltă presiune saturat la 121 ° C timp de aproximativ 15-20 minute, în funcție de dimensiunea sarcinii și conținutul . Acesta a fost inventat de Charles Chamberland în 1879 , deși un precursor cunoscut sub numele de fermentare cu aburi a fost creat de către Denis Papin în 1679 . Numele provine din limba greaca auto - , în cele din urmă însemnând sine , și Clavis latină însemnând cheie - un dispozitiv de auto - blocare .

Cine suntem.Ce ne dorim.

UniCare Medical Solutions este o companie cu capital integral privat care are ca obiect de activitate importul, distributia si service-ul pentru aparatura medicala, consumabile medicale si mobilier medical.

Asiguram de asemenea asistenta tehnica in garantie si postgarantie prin specialisti proprii.Cu o echipa de specialisti tanara si dinamica am reusit sa oferim pietei medicale romanesti seriozitate, promptitudine si un raport exceptional calitate-pret al produselor.

Furnizorii UniCare Medical Solutions sunt producatori internationali de prestigiu din USA, Ungaria, Germania, Italia, Austria, Turcia, Elvetia, Taiwan, Japonia, Malaezia si China. Toate produsele sunt insotite de Certificate de Calitate si Declaratie de Conformitate, iar dupa caz: Aviz de la Ministerul Sanatatii, Fisa de Securitate, Fisa tehnica si Garantie.

Participam anual la cele...